BRM CIN 200 – report

Rezultati CIN 200yankoOdvoženo: na startu se pojavilo 49 vozača na 200 km i 12 odvažnih na 100km. Odvozio se krug od Čakovca preko Velike Kanjiže u Mađarskoj, Koprivnice i potkalničkog Apatovca natrag kroz Ludbreg do Čakovca. Značajka dana je bio (pre)jaki vjetar pa je i najavljeno snimanje dronom nažalost otpalo već na početku. No, mogli smo se samo osladiti kroasanima Čakovečkih mlinova i krenut u vjetar. Iako je bilo pretežito sunčano, vjetar je nemilice snižavao osjećaj ugode, savijal bicikliste ko šiblje i razdvajal ih na grupice. Pred Kanjižom na valovitim uzvisinama “panonskog mora” je vjetar pokazal svoju pravu snagu dosezavši nalete do 60 km/h. Na 1. KT u trgovini biciklima “Yanko” je bila podosta kaotična atmosfera, jer je unutra bilo toplo, bilo je kave, puno “lipih stvari” za viditi, a i red pred WC-om “staff only”. Pošto je vjetar vani doslovno bacal bicikle, neki su si umislili i unesti ih unutra, valjda da ih zamjene staro za novo. E, nakon toga je do 2.KT u Repašu doslovno letjelo, uz manje iznimke bočnih rafala. Sunce u čelo i vjetar u leđa, skoro pa vruće. A našlo se i serpentina po mađarskim bregima. “Repaš 88″, 2.KT kod “bike&bed” domačinstva koje vodi simpatična purgerska ekipa izbjegla iz velegrada. Ponuda odlična uz primjerene cijene, ugodno društvo, ambijent za ostati… Dalje Podravina ravna, pregledna, ali nekima nebi bilo loše da su roadbook pročitali na vrijeme. Ostalo ostaje onima koji su išli dalje da prepričaju….

DSC_0409

 

Činjenice: usprkos relativno velikom broju prijavljenih, manji odaziv nego prijašnjih godina. Na 200 km startalo nas 49, 2 DNF: jedan zbog mehaničkog kvara, a drugi vjerojatno još slika srne po Kalniku. Neprijavljene ili švercere ionak ne računam.

Kraću dionicu su čak iskoristili neki kojima je ipak mjesto na 200-tki, ali…. Od 12 startalih za 5 njih mi je poznato da su stigli uredno, dok su drugi otišli u Kanjižu na kolbasze ili u povratku prečesto postajali radi tekuće okrijepe (izjava sudionika). Pohvale gospođi koja je sigurno nagovorila muža da je prati na 100, a sina poslala na 200! ;)